Restauracja i pokoje hotelowe VERDE powstały w 2005 r. Zaimponowały gościom modnym secysyjnym szykiem i elegancją. Restauracja wyróżniała się wykwintnymi regionalnymi daniami oraz piękną i miłą obsługą.
W VERDE zatrzymywały się polityczne znakomitości oraz gwiazdy teatru i estrady. (patrz.gal.zdj.)

Restauracja organizowała imprezy okolicznościowe dla gości oraz oferowała imprezy własnego pomysłu ,takie jak "Dni Krasnala" dla dzieci, pokazy teatrzyku lalek,magików i klaunów.

W 2010 r. Powstały dni kuchni litewskiej, tatarskiej, kaukaskiej, pakistańskiej podczas których goście mogli rozkoszować się rzadko spotykanymi, wyjątkowymi specjałami.Doskonale opracowany program zaowocował wzbogaceniem menu restauracji specjałami kresowymi, które do dziś są chlubą restauracji.

W 2012 r. zgodnie z panującymi trendami w restauracji  pojawiła się propozycja "Zdrowej kuchni".
Nauczyliśmy się sztuki gotowania małokolorycznych, wielowarzywnych dań. Restauracja VERDE była uczestnikiem wielu konkursów i laureatem wielu nagród.

Od 2016 r.oferujemy wieczory oraz kateringi sushi, które cieszą wyjątkowym wyglądem i smakiem sushi. (patrz gal.zdj.)
W kuchni pracują doświadczone latami pracy szefowa kuchni i kucharki dbające o zachowanie regionalnych tradycji jak również o wprowadzenie nowych trendów.

O nas

17
17
16
16
15
15
13
13
8
8
12
12
11
11
10
10
6
6
2
2
4
4
3
3
1
1
Sylwia Sachajko
Sylwia Sachajko
14
14